Grenzen stellen

Zelfreflectie. Iets waar ik in mijn leven dagelijks mee bezig ben. Naar jezelf durven kijken en je soms dingen realiseren die je eigenlijk al veel langer wist, maar zo in elkaar zit dat je alsnog de mensen blijft helpen die dat niet verdienen. Mensen die je eigenlijk niet eens kent, nog niet zo lang kent, al heel wat jaren kent en je eigen bloed. Vaak overschatten mensen zichzelf maar er zijn ook vele mensen die zichzelf onderschatten. En ik moet eerlijk toegeven dat ik mijzelf hierin helaas onderschat. Dit omdat ik vind dat mijn zorgzame karakter heel normaal is, het is wie ik ben.

Mijn verantwoordelijkheidsgevoel is enorm en die zorgzaamheid, daar maken mensen helaas ook vaak misbruik van. Ik ben een persoonlijkheid die niet makkelijk een relatie, of dit nou vriendschappelijk is of niet, beëindig. Je persoonlijkheid krijgt vooral vorm door je opvoeding. Op een eerlijke manier durven kijken naar wat ik soms gemist heb en hoe ik daardoor bepaalde overlevingsmechanismen heb gecreëerd en hoe dat nu mijn leven beïnvloed. Bewustwording en acceptatie. Leren omgaan met een bepaalde leegte en milder zijn voor mijzelf. Ik ben blij met wie ik ben, die zorgzame vrouw die graag mensen vooruit helpt in het leven. Daar ben ik trots op, na alle ellende die ik heb meegemaakt. Alleen is het nu echt tijd om mijzelf belangrijker te vinden.

Over tien dagen bereik ik de leeftijd van 27 jaar, de jaren vliegen voorbij waar je bij staat. Tijd is het kostbaarste wat er is. Nu is het tijd om afscheid te nemen van mensen die mij niet genoeg waarderen, tijd om eerst aan mijzelf te denken en om vaker nee te zeggen. Waarschijnlijk zal ik hierdoor mensen kwijtraken. But fuck it, that’s life. Er zijn al zoveel mensen geweest die zodra ze me niet meer nodig hadden, eindelijk weg gingen. Het leven gaat niet over rozengeur en maneschijn. Het leven is een en al mysterie. Het leven zoals ik het zie is anderen blijven helpen maar tegelijkertijd zoveel van jezelf houden dat zelfwaardering en zelfontplooiing het enige is waar je je nog mee bezig houdt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.